Dubbelslag voor Dowsett in Ronde van Beieren

 Dubbelslag voor Dowsett in Ronde van Beieren

Foto: AP

Alex Dowsett (Movistar) heeft de tijdrit in de 27ste editie van de Ronde van Beieren (Dui/2.BC) op zijn naam geschreven. De houder van het werelduurrecord had zaterdag 31:33 nodig om het 26,1 kilometer lange parcours met start en aankomst in Hassfurt af te leggen. De Portugees Tiago Machado (Katusha) strandde op één seconde, de Tsjech Jan Barta klokte de derde tijd op 16 seconden. Dowsett neemt ook de leiderstrui over van de Ier Sam Bennett.

De Giro op Sportwereld.be

De Nederlander Berden de Vries zette de eerste richttijd neer en deed 32:24 over het 26,1 km lange parcours. Hij mocht bijna één uur plaatsnemen in de hotseats, maar zag zijn tijd uiteindelijk nog verbeterd door negen andere renners.

De eerste die hem van de troon stootte was de Portugees Tiago Machado die 50 seconden onder de tijd van de Nederlander dook. Enkel werelduurrecordhouder Dowsett deed nog beter en legde het parcours af aan een gemiddelde van 49,64 km/u, net geen anderhalve seconde sneller dan de Portugees. Voor de 26-jarige Dowsett is het zijn zesde profzege. Zijn vorige overwinning dateerde van een tijdrit in de Omloop van de Sarthe (Fra/2.1) in april van vorig jaar. Eerder al won hij ook een tijdrit in de Giro in 2013. Dowsett verbrak begin mei nog het werelduurrecord van Rohan Dennis en legde 52,937 km af in één uur.

Frederik Backaert van Wanty-Groupe Gobert werd eerste Belg op een 20ste stek, op 1:15 van de Brit Dowsett.

Dowsett is ook de nieuwe leider in het klassement. Hij telt nu twee seconden voorsprong op Machado en 17 op Jan Barta. Backaert is eerste landgenoot op een zeventiende stek, op 1:16 van Dowsett. De Ronde van Beieren eindigt zondag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.