Mama

Veranderen deze poppen met een beperking de speelgoedindustrie?

Veranderen deze poppen met een beperking de speelgoedindustrie?

Foto: Makies

Het Londense Makies laat kinderen al jaren zelf poppen samenstellen, maar dankzij de nieuwste campagne Toy Like Me krijgt het speelgoedbedrijf aandacht van over de hele wereld. Daarin werden drie poppen met een beperking afgebeeld. De respons op het idee is zo positief dat nieuwe lijn nu ook echt in productie gaat.

Kinderen zullen kunnen kiezen tussen een pop met een wandelstok en bril, een hoorapparaat en zelfs moedervlekken. En er zijn ook al concrete plannen op een pop met een rolstoel te lanceren. Alle poppen worden gemaakt met een 3D-printer en zullen aangeboden met verschillende huidskleuren vanaf 96 pond (omgerekend zo’n 94,86 euro).

‘De voorbije weken heeft de ‘Toy Like Me’-campagne gepleit voor meer diversiteit in speelgoedwinkels. De boodschap is enthousiast onthaald: meer dan 50.000 mensen hebben het bericht gedeeld’, schrijft Makies trots op Facebook. Het bedrijf is overweldigd door de positieve respons en hoopt dat de lijn ervoor zorgt dat kinderen met een beperking zich met het speelgoed kunnen identificeren waardoor ze zich niet alleen en begrepen voelen.

Meer over Makies

Externe links
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees