Club Brugge heeft Diaby en vervanger Meunier op het oog

Club Brugge heeft Diaby en vervanger Meunier op het oog

Abdoulaye Diaby Foto: Belga

Club Brugge staat dicht bij een nieuwe spits: Abdoulay Diaby (23) lijkt de overstap naar het Jan Breydelstadion te zullen maken. Club en Lille hebben een mondeling akkoord over een bedrag van twee miljoen euro en ook de speler zelf staat dicht bij een overeenkomst. Handtekeningen zijn er echter nog niet. Blauw-zwart heeft ook al een vervanger voor Thomas Meunier op het oog.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Blauw-zwart ontkent dat het al concreet is voor Diaby, maar onze bronnen zijn zeker. De Malinees werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Moeskroen, waar hij twaalf keer scoorde alvorens hij – nota bene als topschutter – door Lille in de winter terug naar Frankrijk gehaald werd. Geen geslaagde zet van LOSC gezien Diaby maar aan drie weinigzeggende invalbeurten kwam.

Club Brugge volgt ook rechtsachter Ivan Tomecak (25). De Kroaat van HNK Rijeka is een piste als vervanger voor Thomas Meunier. De makelaar van Tomecak liet in de Kroatische pers optekenen dat beide clubs dicht bij een akkoord zouden zijn en dat de transfersom één miljoen euro zou bedragen. Bij Club klinkt het dat er nog geen deal in de maak is.</P>

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.