Jim Aernouts neemt plaats van Bart Wellens in bij Telenet-Fidea

Jim Aernouts neemt plaats van Bart Wellens in bij Telenet-Fidea

Foto: BELGA

Veldritploeg Telenet-Fidea heeft Jim Aernouts beet. Dat heeft het team van manager Hans Van Kasteren maandag bevestigd. De 26-jarige Aernouts, die van Sunweb-Napoleon Games overkomt, neemt vanaf 24 juni en dat tot 31 december 2017 de plaats in die Bart Wellens vrijmaakte toen hij een paar maanden geleden stopte.

Aernouts woont in Essen en is een dorpsgenoot van Tom Meeusen, ze trainen ook twee tot drie keer per week samen. ‘Ik ben erg blij dat TFCT me deze kans biedt’, aldus Aernouts op de website van het team. ‘Ik grijp ze dan ook met twee handen. Ik ken de meeste renners, het is een toffe groep en ik zal er snel mijn plaats vinden. Voor mezelf hoop ik dat ik het niveau van weleer terugvind. De eerste helft van mijn laatste seizoen was in orde, de tweede helft niet. Ik wil mijn eigen carrière opnieuw een stap voorwaarts geven en me terzelfdertijd inzetten voor mijn nieuw team. Zo wil ik in de snelle crossen iets betekenen voor Tom. Hij en ik komen heel goed overeen, ik dank mijn nieuw contract trouwens voor een deel aan hem’, aldus Aernouts, wiens eerste wedstrijd het BK op de weg voor profs wordt.

Manager Hans van Kasteren is tevreden dat hij Aernouts op de loonlijst kan zetten. ‘We hadden met het stoppen van Bart Wellens sowieso te weinig Belgen in ons team. Omdat Jim kon aangeworven worden, hebben we niet geaarzeld. Eerst en vooral is hij een goede trainingsmakker van Tom Meeusen, want ze zijn van hetzelfde dorp. Bovendien was zijn vorig seizoen niet zijn beste zodat hij zeker gemotiveerd zal zijn om er het beste van te maken. We zijn ervan overtuigd dat er meer in Jim zit dan er tot op heden uitkwam’, legt de manager uit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.