Loïc Nottet: ‘Ik dacht dat het voorbij was'

Loïc Nottet: ‘Ik dacht dat het voorbij was'

Foto: AP

Na zijn selectie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag in Wenen heeft de Belgische kandidaat Loïc Nottet gezegd dat België dinsdag 'verenigd' was. De bekendmaking van de finalisten was voor Loic zelf ook een enorm spannend moment.

België werd pas als laatste aangekondigd van de tien overlevenden van de eerste halve finale. Na de opening van de negende enveloppe dacht Loïc naar eigen zeggen dat 'het voorbij was'. 'Uiteraard was ik zenuwachtig, want de eerste halve finale was een stevige wedstrijd,' vertelde de 19-jarige zanger achteraf op de persconferentie in Wenen.

Op de vraag hoe de jongste generatie Belgen bruggen kan bouwen om de eenheid van het land een nieuwe 'boost' te geven zei Nottet van het Songfestival te houden 'omdat je naar je hart en muziek moet luisteren. Vanavond waren we Belgen en waren we verenigd. Ik was trots dat heel België achter mij stond. Dank u België, dank u Europa.'

'We gaan nog hard repeteren'

Loïc zal zaterdag zijn liedje 'Rhytmm Inside' in de eerste helft van de grote finale vertolken. 'We gaan nog hard repeteren om nog beter te worden. Feesten is voor later. De finale moet een groot feest worden,' beloofde Loïc woensdagochtend nog in 'De Grote Peter Van de Veire ochtendshow' op MNM.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees