Musical 14-18 krijgt opvolger

Musical 14-18 krijgt opvolger

Archiefbeeld 14-18 Foto: Studio 100

De spektakelmusical 14-18 krijgt een opvolger. Dat heeft Studio 100 donderdag bekendgemaakt. De nieuwe productie zal het verhaal vertellen van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De première van het nieuwe spektakel is voorzien voor 2018, exact honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog en het moment waarop de kiem voor de Tweede Wereldoorlog werd gelegd.

‘Naar 14-18 kwamen zo’n 335.000 mensen kijken’, zegt Gert Verhulst, topman van Studio 100. ‘Het was overweldigend. Avond na avond staande ovaties, ontelbare positieve reacties van ontroerde toeschouwers. Dankzij al die enthousiaste mensen zijn we al zeer snel beginnen te dromen over een opvolger. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe musical een verhaal gaan vertellen dat minstens zo aangrijpend is, maar tegelijkertijd toch helemaal anders.’

De regie van die opvolger zal in handen zijn van Frank Van Laecke. ‘Een logische keuze’, zegt Ann Janssens van Studio 100. ‘Van Laecke heeft ook Daens en 14-18 geregisseerd. De samenwerking is altijd goed verlopen en wij geloven in zijn talent.’ Over de exacte verhaallijn en de acteurs is verder nog niets geweten. Ook de zoektocht naar een geschikte locatie ligt nog volledig open. ‘Maar vanaf nu begint iedereen volop te brainstormen’, aldus Janssens.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees