'Verlengd weekend wordt bewolkt'

'Verlengd weekend wordt bewolkt'

Foto: ss

We bevinden ons op de grens tussen een Atlantisch hogedrukgebied en depressies waarvan de kern ver ten noorden van België blijft. Het Atlantisch hoog houdt actieve storingen tegen, maar kan niet beletten dat er geregeld uitgebreide wolkenvelden voorbij schuiven. De aangevoerde lucht komt altijd uit het noorden tot het noordwesten. Daardoor kan het kwik nooit hoge toppen scheren.

Vandaag vertoeven we in vochtige lucht met talrijke wolken. Plaatselijk valt er wat lichte regen of motregen. Grijs is de hoofdkleur van het weer. Op het einde van de dag ­verschijnen er wat ­opklaringen vanuit ­Nederland. Bij een zwakke tot matige noordelijke wind schommelen de maxima rond 17 graden.

Vannacht worden die opklaringen tijdelijk wat breder. Na middernacht komt in het ­westen meer bewolking ­opzetten. Minima rond 8 graden.

Zondag moeten we vooral in het westen van het land rekening houden met veel wolken. Later op de dag is er overal ruimte voor de zon. Al bij al dus een ­behoorlijke lentedag met een zwak briesje uit het noordwesten en maxima rond 19 graden.

Maandag verwerken we eerst een zwakke regenzone. Na de middag breekt de bewolking en schakelen we over op licht wisselvallig weer: wat zonnige perioden maar ook kans op een bui. Het kwik komt niet hoger dan 15 graden en dat is toch wel aan de frisse kant.

Ook dinsdag krijgen we een mengelmoes van wolkenvelden en opklaringen. Na de middag zullen de opklaringen vanuit het westen breder worden. Maxima rond 16 graden.

INFO

Sabine Hagedoren en Frank Deboosere verzorgen afwisselend elke dag voor u het weerbericht

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Het weer in België


meer...