Belgen achtste en laatste in landenprijs jumping

Belgen achtste en laatste in landenprijs jumping

Foto: AP

De Belgische springruiters zijn vrijdag in Rome op de achtste en laatste plaats geëindigd in de derde manche van de Furusiyya Nations Cup. Niels Bruynseels (Echo), Gudrun Patteet (Pebles), Jos Verlooy (Farfelu) en Nicola Philippaerts (Bisquet Balou) verzamelden 28 strafpunten.

De zege in de Italiaanse hoofdstad ging met slechts één enkel strafpunt naar de Britten Holly Gillott (Dougie Douglas), Robert Whitaker (Catwalk IV), Michael Whitaker (Cassionato) en John Whitaker (Argento). Nederland werd met 4 punten tweede, Zweden met 8 punten derde.

De manche in Rome telde voor België niet mee voor het klassement van de Europese eerse divisie van de Nations Cup. Elk land kan in slechts vier van de acht manches punten scoren. Voor België zijn dat Lummen, La Baule, Sankt-Gallen en Hickstead. In de stand is België na een gedeelde tweede plaats in Lummen en een gedeelde vierde in La Baule met 150 punten derde, na Frankrijk (160) en Italië (155). Groot-Brittannië is met 100 punten laatste, maar het is het enige van de acht deelnemende landen dat nog maar in één manche voor de punten streed.

De eerste zeven landen van de Europese eerste afdeling plaatsen zich voor de finale. De volgende manche vindt op 6 juni in het Zwitserse Sankt-Gallen plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.