Manager Lakers: ‘Kobe Bryant stopt na volgend seizoen’

Kobe Bryant, sterspeler van de Los Angeles Lakers, zet na het seizoen 2015-2016 een punt achter zijn indrukwekkende basketbalcarrière. Dat bevestigde de algemeen manager van het Californische team op de Amerikaanse radio.

‘Kobe heeft me gezegd dat het na volgend seizoen voorbij is voor hem’, zei Mitch Kupchak op radiozender SiriusXM. ‘Zijn contract loopt dan af. Er hebben nog geen gesprekken plaatsgevonden omtrent zijn toekomst en ik denk ook niet dat die er zullen komen.’

Bryant reageerde vrijdag met een tweet op het ‘nieuws’. ‘Mijn standpunt over het volgende seizoen dat mogelijk mijn laatste is, is niet veranderd. Niets nieuws onder de zon.’

Enkele maanden geleden had de 36-jarige Bryant gezegd dat hij enkel zal verder spelen na 2016 als hij zich fysiek nog fit genoeg voelt en de motivatie nog aanwezig is.

Kobe Bryant is met vijf NBA-titels en een derde plaats in de topschutterslijst aller tijden een levende legende in de NBA. De voorbije drie seizoenen sukkelde de ‘Black Mamba’ echter met flink wat blessureleed waardoor de Amerikaan heel wat matchen moest missen. Dit seizoen moest hij al in januari afhaken door een blessure aan de rechterschouder. De twee seizoenen daarvoor vielen grotendeels in het water door een gescheurde achillespees.

De Lakers kenden in 2014-2015 hun zwakste seizoen ooit met slechts 21 zeges in 82 matchen. Voor het tweede opeenvolgende jaar misten ze de play-offs. Dat was niet meer gebeurd sinds midden jaren ‘70.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.