Eiji Kawashima op zoek naar nieuwe club

Eiji Kawashima op zoek naar nieuwe club

Foto: REUTERS

Standard-reservedoelman Eiji Kawashima zal zijn aflopende contract bij de Rouches niet verlengen en gaat op zoek naar een nieuwe club in Europa. Dat maakte de 32-jarige Japanse international zaterdag bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Bij mijn volgende club wil ik absoluut spelen’, vertelde Kawashima, die voor zijn plaats bij de nationale ploeg vreest. De Japanse bondscoach Vahid Halilhodzic maakte zijn spelers onlangs duidelijk dat zij op regelmatige basis moeten starten bij hun clubs.

Kawashima verloor dit seizoen bij Standard zijn plaats onder de lat aan Yohann Thuram. De vorige twee seizoenen was de Japanner nochtans titularis op Sclessin. In 2012 namen de Rouches hem over van Lierse. Zijn contract in de Vurige Stede loopt eind juni af.

Met Japan nam Kawashima onder meer deel aan de Wereldkampioenschappen van 2010 in Zuid-Afrika en 2014 in Brazilië. In eigen land is de doelman immens populair.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.