Peter Maes is de nieuwe trainer van Racing Genk

Peter Maes is de nieuwe trainer van Racing Genk

Foto: BELGA

De kogel is door de kerk: Peter Maes (50) is de nieuwe trainer van KRC Genk. Dat maakte blauw-wit zopas bekend. Maes tekent een contract voor drie seizoenen. Hij volgt in de Cristal Arena de Schot Alex McLeish op.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het huwelijk tussen Peter Maes en KRC Genk komt niet als een verrassing. De Lommelaar had immers al langer een akkoord met Genk over een meerjarig contract. De enige kink in de kabel was Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht. Die toonde zich niet tevreden met de wettelijke opzegvergoeding van het contract van Maes. Vandaag raakten Maes en de bandenmagnaat er dan toch uit, waarna niets een overgang van Maes naar Genk nog in de weg stond.

Genk maakte het nieuws via een persbericht bekend. 'Gedurende zijn carrière als doelman speelde hij bij Lommel SK, Racing Mechelen, RSC Anderlecht, SK Beveren, Standard & Germinal Beerschot. Na zijn spelerscarrière schakelde hij meteen over naar een trainersfunctie. Via Verbroedering Meerhout & Verbroedering Geel belandde hij in 2006 bij KV Mechelen in tweede klasse. Hij bracht de club en zichzelf naar de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal en spendeerde er 4 seizoenen om vervolgens 5 seizoenen KSC Lokeren te trainen', schrijven de Limburgers over Maes. 

Morgen (woensdag, nvdr) wordt Maes officieel voorgesteld op een persconferentie.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.