Nieuwe hype bij jongeren: geesten oproepen

Nieuwe hype bij jongeren: geesten oproepen

Foto: rr

Charlie Charlie Challenge is op sociale media de hype van het moment. Duizenden jongeren wereldwijd gingen de uitdaging al aan en zetten er een filmpje van online. Niets nieuws onder de zon zou je denken. Maar deze nieuwe hype is in tegenstelling tot andere ‘challenges’ die in het verleden viraal gingen, behoorlijk eng. Want durf jij in contact treden met Charlie, een Mexicaanse geest?

Hoe werkt het?

De ‘Charlie Charlie Challenge’ is geïnspireerd op het eeuwenoude Ouijabord. Het idee is dat je een papier in vier vakken verdeeld door gebruik te maken van twee potloden die je boven elkaar ligt in de vorm van  een kruis. Op het papier staan zowel links als rechts de woorden ‘ja’ en ‘nee’. Vervolgens stel je een vraag aan Charlie, de Mexicaanse geest. Bij een ‘succesvolle’ poging zou het bovenste potlood draaien en wijzen richting ‘ja’ of ‘nee’ bij wijze van antwoord. Deze nieuwe hype is vooral in de Verenigde Staten heel populair, maar ook in ons land is deze bizarre rage aan een opmars bezig. 

Wees gewaarschuwd

De meeste mensen lachen met dit bijgeloof. Maar er zijn mensen die de Mexicaanse geest wel serieus nemen. Zij waarschuwen mensen die de ‘Charlie Charlie Challenge’ aangaan om voorzichtig te zijn. ‘Als je niet op de juiste manier communiceert met Charlie of je beëindigd het gesprek abrupt, dan laat je een poort open via welke demonen je huis kunnen betreden.’ Andere waarschuwen voor ‘de onheilspellende plannen die de demonen met je hebben.’

Parodie

Het populaire spelletje kent ondertussen ook al enkele parodieën. Zo probeerden fans van de boysband One-Direction er via Charlie achter te komen met welk lid van de muziekgroep ze zouden trouwen.

Corrigeer

MEER NIEUWS