Beauty

Model deelt tips voor perfecte handen

Model deelt tips voor perfecte handen

Foto: Shutterstock

Naast catwalk- en bikinimodellen zijn er ook vrouwen die aan de kost komen dankzij hun handen. De Amerikaanse Susan Schell is zo’n handmodel en deelt makkelijke tips voor mooie nagels, vingers, handpalmen en -ruggen via modesite Styleite.

- Zet flesjes lotion op zichtbare plaatsen in de badkamer en keuken. Zo vergeet je niet om je handen te hydrateren nadat je ze hebt gewassen en voorkom je uitdroging. Een klein flesje lotion in je handtas helpt ook om je handen in topconditie te houden als je onderweg bent.

- Investeren in een peperdure handcrème hoeft volgens Susan en veel van haar collega-handmodellen niet. Goedkopere producten uit je keuken zoals enkele druppels olijf- of kokosolie maken je handen even zacht.

- Volgens het handmodel maken goed verzorgde nagelriemen je handen extra mooi.

Ze raadt het af om nagelriemen te knippen omdat het tot pijnlijke wondjes kan leiden. Beter is om de nagelriemen in te wrijven met een druppel olie zoals de Cuticle Oil van Deborah Lippmann. ‘Ik breng een druppel aan op de basis van mijn nagels en wrijf de huid rond de nagel ermee in. Dan duw ik de nagelriemen terug met een stokje om de olie onder de nagelriemen te krijgen.’

- Neem biotine: deze vitamine helpt volgens Susan om je nagels sterker en langer te maken. ‘Ik heb geen medisch bewijs dat dit werkt, maar zo voelt het wel’, zegt Susan. ‘Bovendien wordt je haar er langer van en oogt je huid stralender.’

- Voor een shoot gaat het model vaak voor een maskertje. Dan smeert ze haar handen rijkelijk in met lotions, handzalfjes en nagelriemcrème. Dan trekt ze katoenen handschoenen aan en gaat ze slapen. De volgende ochtend zijn haar handen zacht en gehydrateerd.

- Extreem droge handen? Dompel ze dan in een paraffinebad. Laat de was uitharden onder handschoenen. Als je de harde, afgekoelde was er na enkele uren af krabt, voelen je handen heel zacht en gehydrateerd aan.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees