Italiaanse tiener overleeft 43 minuten onder water

Italiaanse tiener overleeft 43 minuten onder water

Foto: Monica Monté

Een veertienjarige Italiaan die eind april bijna drie kwartier vastzat onder water en daarbij een hartstilstand kreeg, gaat wellicht volledig herstellen. Dat heeft het San Raffaele ziekenhuis waar hij behandeld wordt woensdag gezegd.

De jongen was op 24 april met vrienden gaan zwemmen in een kanaal buiten Milaan. Op een bepaald moment kwam hij echter niet meer boven omdat hij vast was komen te zitten en werd hij pas minstens 43 minuten later gered. De lichaamstemperatuur van de tiener bedroeg nog maar 29 graden Celsius en hij had een hartstilstand gekregen.

Nadat de jonge Italiaan in het ziekenhuis al geruime tijd aan een machine lag die de functie van zijn hart en longen overnam, begonnen ‘zijn vitale organen geleidelijk aan hun autonome activiteit te hernemen’, zegt het ziekenhuis. Een van de benen van de tiener moest echter geamputeerd worden tot onder de knie.

De genezing is opmerkelijk, aangezien dokters de jongen weinig kans gaven. Alberto Zangrillo, de hoofdarts van San Raffaele, zei dat de overlevingskans van de tiener zo klein was dat hij eigenlijk zelfs niet eens naar het ziekenhuis zou moeten zijn gebracht volgens de medische procedures omdat hij veel te lang onder water had gezeten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees