Nieuw onthaalcentrum Duits militair kerkhof klaar in 2016

Hooglede -

De provincieraad heeft de plannen goedgekeurd voor het bezoekerscentrum en de parking aan het Duits militair kerkhof.

De gemeente Hooglede wil in september 2016 de infrastructuur af hebben rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Er komen een nieuwe parking en een bezoekerscentrum aan het militair kerkhof, de kerktoren wordt gerestaureerd en er is een fietsroute over de Eerste Wereldoorlog en de bunker in de Kortemarkstraat in de maak.

‘We vinden het belangrijk dat ook de Eerste Wereldoorlog in onze regio herdacht wordt’, aldus schepen van Recreatie en Toerisme Eddy Debruyne (CD&V). De gemeente hoopt meer toeristen naar het militair kerkhof te lokken. Het bezoekerscentrum zal bestaan uit een parking voor bussen en een onthaalcentrum met toiletten en infoborden. Door de verwezenlijking van het project ‘Breekbaar land’ zouden auto's en autobussen niet meer langs de Beverenstraat moeten parkeren, maar is er plaats voor hen op het zeventien are grote akkerland dat door de gemeente werd aangekocht.

De gemeente hoopt in het voorjaar van 2016 te kunnen starten met de aanleg. De parking en het onthaalcentrum zouden klaar moeten zijn tegen de zomer van 2016. Binnenkort wordt een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd.

Voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog voorziet Hooglede in 600.000 euro waarvan 400.000 euro gesubsidieerd wordt door Toerisme Vlaanderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio