Jonge ondernemers willen unieke software ook lanceren in Amerika

‘Slimme camera’ op café scant hoe gelukkig klanten zijn

‘Slimme camera’ op café scant hoe gelukkig klanten zijn

Onder meer door de stand van de ogen weet de software hoe een klant zich voelt. ‘Maar alles gebeurt met respect voor de privacy’, benadrukken de Bilzense ondernemers. Foto: hnb

Bilzen -

Wie iets gaat drinken in de Bilzense cocktailbar Triple J., wordt voortaan binnen de seconde emotioneel ontleed door een bewakingscamera. ‘Deze zomer trekken we naar de Verenigde Staten om ons concept voor te stellen aan enkele casino’s’, zegt Stijn Brepoels van de Bilzense start-up Breko, gespecialiseerd in intelligente camerabewaking.

Bewakingscamera’s zijn vandaag aardig ingeburgerd in het straatbeeld, maar de Bilzense ondernemers Stijn Brepoels (23) - zoon van trainer Guido - en Nick Koopmans (26) gaan een serieuze stap verder. Met hun hyperintelligente camera’s en software wil het duo de wereld veroveren. ‘We beginnen in Bilzen’, zegt Stijn. De primeur is voor de pop-up Triple J., een Bilzense cocktailbar die gisteravond de deuren opende. ‘Stijn en Nick hebben de bewakingscamera’s geïnstalleerd, maar blijkbaar doen die meer dan alleen opnemen’, zegt uitbater Jim Geurts ietwat verbaasd.

De twintigers koppelden het bewakingssysteem immers aan zelf geprogrammeerde software voor gezichtsherkenning. ‘De camera scant het gezicht van elke klant die iets komt drinken’, vertelt IT’er Stijn. ‘Onze software kan in één beeld vijftien gezichten scannen en herkent meteen het geslacht, leeftijd en huidskleur van de personen. Daarnaast analyseert de computer onder meer op basis van de pupillen enkele basisemoties zoals angst, vreugde, verdriet en blijdschap. We weten meteen wie gelukkig is en wie niet. Elk gezicht krijgt ook een uniek nummer toegewezen, zodat de zaakvoerder na een maand precies weet hoe vaak klanten zijn teruggekeerd en hoe ze zich voelden.’

‘Dankzij onze software krijgen zaakvoerders een duidelijk beeld van hun klanten. Dat is uniek’, zeggen de twee jonge ondernemers. Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad Limburg van vrijdag 29 mei.

Corrigeer

MEER NIEUWS