Steenrijke moeder die gehandicapte zoon ‘uit angst’ doodde krijgt 18 jaar cel

Een Amerikaanse miljonaire van Belgische afkomst is door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar cel voor het doden van haar 8-jarige zwaar gehandicapte en autistische zoon. Gigi Jordan beweerde dat ze Jude om het leven had gebracht omdat ze vreesde dat haar ex-vriend haar zou doden. De rechter was niet mals voor haar bij het voorlezen van het vonnis.

Op 5 februari 2010 bracht Gigi Jordan, een 53-jarige steenrijke Amerikaanse onderneemster van Belgische afkomst, haar achtjarige zoon zwaar gehandicapte en autistische zoontje Jude Mirra om het leven in een kamer van het luxueuze Peninsula Hotel in Manhattan. Ze diende hem een dodelijke mix van pillen en wodka toe. Daarna probeerde ze naar eigen zeggen ook zelf uit het leven te stappen, maar slaagde daar niet in.

Toen de politie arriveerde, zat ze temidden een hoop pillen en naast een lege fles wodka bij het lichaam van het jongetje.

Vermoorden

De vrouw vertelde de speurders dat ze in angst leefde omdat haar ex-man Ray Mirra ermee dreigde haar te vermoorden. Ze wilde vermijden dat haar zoon bij zijn biologische vader Emil Tzekov zou moeten gaan wonen, die hem volgens haar al seksueel misbruikt had. Datzelfde verhaal had ze ook neergeschreven in een afscheidsbrief.

De rechter hechtte weinig geloof aan dat verhaal. Zo vond hij het bijvoorbeeld vreemd dat ze, op het moment dat haar zoon lag te sterven, nog in alle rust naar de receptie kon bellen om een flesje water te vragen, haar verblijf in het hotel te verlengen en daar meteen ook geld voor over te schrijven. Bovendien was tijdens het zes weken durende proces gebleken dat beide mannen al afstand gedaan hadden van hun voogdijrecht. Daardoor zou de jongen sowieso niet bij hen moeten gaan wonen als de moeder er niet meer zou zijn.

Gigi Jordan had fortuin gemaakt in de farmaceutische industrie, maar had haar carrière opgezegd om voor haar zoontje te zorgen. De vrouw had er al twee mislukte huwelijken op zitten en was al een tijdje in de war. Ze dacht dat ze al weken achtervolgd werd door privédetectives en ze beschuldigde haar twee ex-mannen ervan haar zoontje seksueel misbruikt te hebben. Geen van beide beweringen bleek te kloppen.

Volgens de aanklagers had ze haar zoontje om het leven gebracht omdat ze had vernomen dat hij nooit zou herstellen.

Geen woord van spijt

Rechter Charles Solomon veroordeelde Jordan uiteindelijk tot 18 jaar cel voor doodslag, waarvoor de maximumstraf 25 jaar bedraagt. Tijdens het uitspreken van dat vonnis had hij geen goed woord over voor de vrouw. ‘Geen woord van spijt heb ik in al die jaren sinds de moord van jou gehoord’, sprak Charles Solomon. ‘Ik vind het heel moeilijk om je verhaal te geloven als je geen spijt toont.’

‘Jij, met al je geld en heel je vermogen. Jij besliste om hem te doden. Maar er waren nog zoveel andere mogelijkheden. Je had Jude op veel andere manieren kunnen helpen. Dat heb je niet gedaan.’

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees