Est Laas is sant in eigen land

Martin Laas (nationale selectie Estland) heeft vrijdag de eerste etappe in de Ronde van Estland (2.1) gewonnen. De thuisrijder toonde zich de beste in de 197 kilometer lange rit tussen Tallinn en Tartu.

Laas haalde het in een sprint met acht voor de Griek Ioannis Tamouridis (Synergy Baku) en de Zweed Gustav Höög. De Est, die zijn eerste zege van het seizoen pakte, reed een opmerkelijke wedstrijd. Laas maakte samen met Volodimir Frediuk, Andris Smirnov en Kersten Thiele deel uit van een vierkoppige vlucht, maar het viertal werd op 70 kilometer van de streep gegrepen. In de slotfase glipte Laas opnieuw mee met de beslissende vlucht en hij maakte het af in de sprint.

Belgen rijden er niet mee in Estland. Zaterdag staat er in en rond Tartu een rit van 150 kilometer op het programma, meteen ook de laatste etappe van deze tweedaagse rittenkoers. Laas start uiteraard als leider.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.