Club Brugge heeft akkoord met Lokeren over Vanaken

Club Brugge heeft akkoord met Lokeren over Vanaken

Foto: BELGA

Vicekampioen Club Brugge heeft een princiepsakkoord met Lokeren over een onmiddellijke transfer van Hans Vanaken. Dat meldden de West-Vlamingen vrijdagavond op hun website. De 22-jarige middenvelder was grof wild op de transfermarkt, want naast Club Brugge hengelden ook RSC Anderlecht en Racing Genk naar zijn diensten. Als Vanaken voor zijn medische testen slaagt, tekent hij een contract voor vijf jaar.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De 22-jarige Vanaken speelde sinds 2013 bij Lokeren, daarvoor kwam hij uit voor tweedeklasser Lommel United. De Limburger ontpopte zich de voorbije twee seizoenen tot smaakmaker in de Belgische competitie. Dit seizoen eindigde de middenvelder derde in de verkiezing van de Gouden Schoen en scoorde hij 8 doelpunten. Indien hij slaagt in zijn medische testen tekent hij een contract voor 5 jaar bij blauw-zwart. Vanaken is de derde Brugse zomertransfer na doelman Bruzzese en aanvaller Diaby.

Hans Vanaken: 'Het was vorig jaar al duidelijk dat Club me heel graag wou en ik ben heel blij dat het nu uiteindelijk toch allemaal in orde is gekomen. Op dit moment ben ik nog wat overdonderd, alles ging tenslotte heel snel nu. Het is voor mij echt een droom om voor Club te kunnen spelen. Mijn eerste focus is me goed integreren in de groep. Ik zal zo snel mogelijk het niveau dat toch wat hoger ligt dan in Lokeren, proberen op te pikken in de eerste plaats door hard te werken. Ik ken al enkele jongens van bij de nationale ploeg en ik kijk uit om samen met hen voor de fantastische Clubfans te kunnen spelen. Mijn ambitie is om op termijn een bepalende speler te worden.'

Vincent Mannaert: 'We zijn erg tevreden met deze transfer. Hans is een speler met zeer veel voetbalkwaliteiten maar ook met een profiel dat uitstekend bij Club past: jong, Belgisch, winnaarsmentaliteit en met groeipotentieel. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we Hans graag bij Club zagen. Met hem erbij krijgt de ploeg opnieuw meer mogelijkheden al krijgt hij tijd om zich te integreren. In die zin is het goed dat we hem erbij hebben van bij de start van de voorbereiding. Het siert Hans dat hij direct duidelijk gemaakt heeft dat Club zijn prioriteit was en dat hij daarom ook andere voorstellen naast zich neerlegde.'

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.