‘Graag over 1,80 meter’

© Hendrik De Rycke

Zaterdag is de Flanders Cup in Oordegem aan zijn derde manche van het seizoen toe. Deze organisatie van Vlierzele Sportief stond vorig op nummer 35 in de wereldwijde IAAF-ranking. Vanuit de eigen rangen wil Hanne Maudens hoge toppen scheren.

WILLY GOOSSENS

Nadat vorige week de piste van Oordegem in het teken stond van de IFAM Meeting, is het nu de beurt aan Vlierzele Sportief om er met een hoogstaande meeting uit te pakken. Eén van de blikvangers van de eigen club is Hanne Maudens. Voor de jonge atlete uit Wetteren is de buit intussen al binnen. Enkele weken geleden kon ze zich in het Italiaanse Firenze als meerkampster kwalificeren voor het junioren-EK dat midden juli in het Zweedse Eskilstuna plaatsvindt. Maudens totaliseerde daar 5.600 punten. In Zweden neemt ze trouwens ook deel aan het individuele verspringconcours.

In Oordegem wordt het hoogspringen. ‘In functie van de zevenkamp, natuurlijk’, vertelt Maudens. ‘Dat er niet zoveel deelneemsters aan dat nummer zijn, maakt me weinig uit. Op die manier zijn de wachttijden om te springen ook wat gereduceerd. Het zal ook de eerste keer zijn dat ik outdoor uitkom tegen Hannelore Desmet en ook daar kijk ik naar uit. In iedere wedstrijd kan je immers een en ander bijleren. In mijn binnenste hoop ik de kaap van 1,80 meter te kunnen overschrijden, dat zou pas leuk zijn. Daarvoor moet ik precies één centimeter hoger dan mijn persoonlijk record.’

Stilaan wenken voor de laatstejaars Sociale Wetenschappen in Mariagaard ook de proefwerken. ‘Ik heb het genoegen om bij ieder mondeling examen als eerste te mogen gaan, zo kan ik nog van een lange namiddag profiteren. Ik probeer uiteraard mijn studies zo goed mogelijk te combineren met de diverse disciplines van de zevenkamp. Want zowel op de horden, in het kogelstoten als op de 200 meter zou ik me graag nog een flink stuk willen verbeteren.’

Het voorprogramma start al in het Bloso Centrum om 13.30 uur. Vanaf 16 uur wordt het hoofdprogramma op gang geschoten. Later op de avond zijn er nog de nevenreeksen van de 800, 1500 en 3.000 meter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus