Mama

Cafébaas zet man buiten die klaagt over moeder die borstvoeding geeft

Cafébaas zet man buiten die klaagt over moeder die borstvoeding geeft

Foto: rr

Een klant die kwam eisen dat een moeder die borstvoeding aan het geven was zich zou bedekken, is uit een Australisch café gezet. ‘Meer mensen zouden het moeten opnemen voor moeders die borstvoeding geven’, zegt de zaakvoerster.

‘Een man van middelbare leeftijd kwam terug naar de toog nadat hij een koffie had besteld’, vertelt Jessica-Anne Allen (29) aan de Brisbane Times. ‘Hij zei dat er een moeder borstvoeding aan het geven was, en eiste dat we haar zouden vragen om zich te bedekken.’

Jessica-Anne antwoordde dat ze een moedervriendelijk café zijn, en dat er plaats genoeg was in de zaak waar hij de vrouw niet hoefde te zien als hij dat niet wilde. Ze dacht dat de zaak daarmee afgehandeld was, maar toen ze iets later de zaal inliep om de man zijn koffie te brengen, zag ze dat de moeder van streek was.

De man zei haar dat hij dan maar zelf de vrouw de les had gespeld, en dat Jessica-Anne dat in het vervolg beter zelf zou doen. Waarop de uitbaatster zijn koffie in de vuilnisbak gooide, en hem vroeg om de zaak te verlaten.

‘Mijn man en ik hebben geen kinderen. Het is schokkend dat iemand een moeder vraagt om zich te bedekken. Borstvoeding is een belangrijk moment tussen een moeder en haar dochter. Meer mensen zouden het moeten opnemen voor moeders die borstvoeding geven’, reageerde Allen achteraf.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees