Voormalig GvA-journalist Ronny Ceuleers overleden

Voormalig GvA-journalist Ronny Ceuleers overleden

Foto: Ludo Mariën

Voormalig sportjournalist bij Gazet van Antwerpen Ronny Ceuleers is zondag op 68-jarige leeftijd overleden. Ceuleers overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte.

Ceuleers begon als sportjournalist bij Het Nieuwsblad, maar schreef het grootste deel van zijn professionele loopbaan voor Gazet van Antwerpen. Daarnaast zetelde hij 28 jaar lang in de Raad van Bestuur van Sportspress.be (voorheen BBS). Hij trad in februari 1987 toe tot het Centraal Comité. In 2000 werd Sportspress.be hervormd, met de Vlaamse afdeling VBS (Vlaamse Bond van Sportjournalisten) en de Franstalige APFJS. Hij werd de eerste voorzitter van de VBS, en hij oefende die functie uit tot en met 2014.

“Ronny was een man met een groot hart voor het vak van sportjournalist, en met een oog voor details”, klinkt het bij Sportspress.be, dat met verslagenheid kennis genomen heeft van zijn overlijden. “Onder zijn voorzitterschap, en gesteund door secretaris Roland Lebuf, werd de VBS een financieel gezonde vereniging, groeide de Vlaamse Reus uit tot een gewaardeerde sporttrofee en werd de syndicwerking in het voetbal verder uitgebouwd. Ronny was tot vandaag nog altijd lid van de Raad van Bestuur van Sportspress.be en ondervoorzitter van de VBS.”

Corrigeer