Drie Vilvoordse jongeren lokken man in de val via TMF-chatbox

Vilvoorde -

Drie Vilvoordse jongeren die vorig jaar via de chatboxen van muziekzender TMF een man in de val lokten en vervolgens overvielen, riskeren gevangenisstraffen van 12 tot 15 maanden met uitstel. Het drietal, een meisje en twee jongens, pleitte maandag voor de Brusselse correctionele rechtbank zelf voor een werkstraf. Het vonnis valt op 15 juni.

Het meisje, dat op het moment van de feiten nauwelijks meerderjarig was, had al eerder via de TMF-chatboxen met oudere mannen afgesproken aan wie ze dan haar lichamelijke diensten had aangeboden. Deze keer vatte ze met één van haar vrienden het plan op om iemand in de val te lokken en te beroven. Het duurde niet lang voor er zich in de chatbox een man aanbood die op de voorstellen van het meisje inging en met haar afsprak in Vilvoorde.

Op het moment en de plaats van de afspraak, aan het station van Vilvoorde, verscheen het meisje niet maar wel twee van haar vrienden. Die bedreigden de man en eisten zijn geld. Uiteindelijk maakten ze slechts 25 euro en een gms buit. Het slachtoffer stapte naar de politie, die het drietal kon opsporen en inrekenen.

Het parket Halle-Vilvoorde tilde maandag zwaar aan de feiten en had het over een zeer laffe daad. Het openbaar ministerie eiste celstraffen van 12 en 15 maanden, maar de verdediging pleitte voor een werkstraf, gezien de jonge leeftijd van de betrokkenen en hun blanco strafblad.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees