Jong Hasselts bedrijf heeft meest innovatieve zorgidee

Jong Hasselts bedrijf heeft meest innovatieve zorgidee
Hasselt -

Tijdens het congres Biomedica Summit 2015 in Genk is het Limburgse bedrijf UgenTec woensdag bekroond met de Zorginnovatie Award 2015. UgenTec heeft een test ontwikkeld waarmee DNA-stalen tot 30 keer sneller kunnen onderzocht worden dan vandaag via de klassieke methodes het geval is. Het jonge bedrijfje won eerder ook al de Vlaamse Bryo Award.

UgenTec werd pas vorig jaar opgericht door de jonge Limburgers Wouter Uten en Tom Martens. Ze hebben software ontwikkeld waarmee bloed- en andere DNA-stalen heel snel kunnen onderzocht worden. Dit is niet alleen kostenbesparend, maar kan van doorslaggevend belang zijn voor het opsporen van levensbedreigende ziektes.

Met deze uitvinding gooide UgenTec al hoge ogen tijdens nationale en internationale starterswedstrijden. Nu mogen ze daar ook de Zorginnovatie Award 2015 aan toevoegen. De jury, samengesteld door het organiserende LifeTechLimburg, verkoos de toepassing van UgenTec uit 30 inzendingen van jonge starters uit de biomedische sector.

“Het winnende project is een innovatief idee van een bedrijf dat intussen succesvol naar de markt is getrokken en groeit”, aldus de jury. Mede-oprichter Tom Martens mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van Limburgs gedeputeerde voor Economie, Marc Vandeput.

(belga)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio