Nederlandse zanger Albert West (65) overleden

De Nederlandse zanger Albert West is donderdagochtend vroeg overleden. Dat heeft zijn management Jan Vis Artiesten & Evenementen bekendgemaakt. De zanger is 65 jaar oud geworden.

West raakte vorige week woensdag gewond bij een ongeluk tijdens een fietstochtje. Hij belandde op de intensive care van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg en stierf om 05.00 uur in het bijzijn van zijn familie. Hij laat een echtgenote, dochter, schoonzoon en drie kleinkinderen achter.

Verlamd

Albert West werd eind 2012 getroffen door een ruggenmerginfarct, waardoor hij eenzijdig verlamd raakte. Hierdoor kon hij niet meer optreden, maar volgens zijn management bleef hij knokken voor een comeback. ‘Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten’, zei zijn manager Brigitte Vis. ‘Die droom heeft Albert niet mogen voltooien.’

West was de zanger van de vroege jaren zeventig-band The Shuffles met onder andere de hit ‘Cha-la-la, I need you’. In 1973 ging hij solo verder. Hij scoorde hits als ‘Ginny Come Lately’, ‘Give A Little Love’ en ‘Amarillo’.

Albert West zou in 2015 een muzikale carrière van ruim vijftig jaar achter de rug hebben. Zijn glorieuze momenten beleefde de zanger echter in de jaren zeventig en tachtig, toen zijn liedjes geregeld in de hitlijsten belandden. Daarna werd het stiller rond de Nederlander, die nog wel voor een stuntje zorgde door een optreden voor de Nederlandse militairen in Afghanistan.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees