Dries en Guus winnen 'Mijn Pop-uprestaurant'

Chef-kok Guus en maître Dries hebben 'Mijn Pop-uprestaurant' gewonnen en gaan naar huis met 100.000 euro. De limousine die vanuit een onbekende bestemming was vertrokken, bleek de juryleden te bevatten, waarna een enorme vreugde-explosie aan het restaurant Asparaguus in Hasselt losbarstte. Nog nooit eerder was Limburg erin geslaagd om in ‘Mijn Restaurant’ of ‘Mijn Pop-uprestaurant’ te winnen.

De massa, die intussen was uitgegroeid tot zo'n 750 mensen, reageerde laaiend enthousiast. Vooral de tienermeisjes die zich op de eerste rijen achter de dranghekken hadden opgesteld, wisten met hun vreugde geen blijf. Op het podium werden de champagnekurken losgemaakt, en de winnaars overgoten met bubbels.
De juryleden, die persoonlijk voor de verliezende finalist hadden gestemd, waren nochtans de eersten om Dries en Guus te feliciteren. Daarna mochten alle familieleden en vrienden één voor één tot bij het winnende duo en de rest van het keukenteam komen om te delen in de feestvreugde.

Daarna was het aan de journalisten om de uitbaters van Asparaguus uitgebreid op te eisen. Voor alle fotografen en cameraploegen haalden ze hun breedste glimlach boven. In een eerste reactie zegden de winnaars dat ze de geldprijs van 100.000 euro zullen gebruiken als startkapitaal om een 'echt' restaurant te beginnen. De gewonnen som moet dienen om de nodige bankleningen vast te krijgen. Waar Dries en Guus hun nieuwe zaak zullen openen is nog niet bekend.

Liselotte en Miguel van restaurant Ket! in Brussel waren nochtans de favorieten, nadat het duo als eerste en rechtstreeks naar de finale was doorgestoten. Tijdens de live-uitzending spraken de juryleden Sergio Herman en Alex Callier bovendien hun voorkeur uit voor het voormalige koppel.

Toch slaagden Guus en Dries er in om de meeste stemmen te verzamelen en zo het tweede seizoen van 'Mijn Pop-uprestaurant' op hun naam te schrijven. De vrienden legden tijdens de reeks een haast foutloos parcours af. Aleen om in de finale te raken, moesten ze alles bovenhalen en hun achterban aansporen om het nodige te doen.  En dat was niet zonder gevolg: Hasselt haalde het met gemak van restaurant Origo in Aalst. Dries en Guus deden de afgelopen dagen alles om hun achterban zo goed mogelijk te mobiliseren en riepen ook een horde BV's op om hetzelfde te doen. En dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees