Danny Pieters laat bedrijf met populair streekproduct over

Den Ouden Advokaat in West-Vlaamse handen

Den Ouden Advokaat in West-Vlaamse handen

Danny Pieters (rechts) en echtgenote Marianne (tweede van links) met de overnemers. Francky Vancraeyenest staat naast hem. Foto: sl

Sint-Niklaas -

Ondernemersfamilie Vancraeyenest uit Roeselare neemt het Sint-Niklase bedrijf Den Ouden Advokaat van Danny Pieters over. Eén van de bekendste Wase streekproducten komt daarmee in West-Vlaamse handen.

De heerlijke eierlikeur is dankzij Sint-Niklazenaar Danny Pieters (58) en echtgenote Marianne de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een erg populaire lekkernij. ‘Vorig jaar hebben we acht miljoen pralines met advocaat geproduceerd. Onze installaties zijn sterk genoeg om daarnaast ook nog 1.300 doosjes met telkens 16 pralines per dag te fabriceren. Er is nog capaciteit genoeg om buitenlandse markten te verkennen.’

Francky Vancraeyenest en zijn familie komen in de Hoogkamerstraat in Sint-Niklaas wonen, waar de bedrijfsgebouwen staan van Den Ouden Advokaat.

Hij belooft een voorspoedige toekomst voor Den Ouden Advokaat. Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad editie Waasland van vrijdag 5 juni.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio