Brugge krijgt er weer een nieuwe kaas bij

© mvn

Liefhebbers van kazen moeten de datum van zondag 6 september noteren in hun agenda, want dan wordt de zevende editie van de jaarlijkse kaasmarkt gehouden op ’t Zand in Brugge. De organisatoren pakken er uit met tal van nieuwigheden.

STEFAAN REUSE

De vzw Brugge Kaasmarkt verwacht op zondag 6 september opnieuw vele duizenden bezoekers op ’t Zand. Daar zullen vijftig kaasmakerijen hun producten aanbieden en laten degusteren. De organisatoren gaan telkens op zoek naar een aantal nieuwigheden.

Na de unieke kaaspraline van vorig jaar zochten de organisatoren een ander product waarin kaas kan verwerkt worden. ‘We hebben weer aangeklopt bij de Brugse chocolatier Jan Spegelaere uit de Ezelstraat. Hij was bereid om na te denken en kwam ertoe zandkoekjes te bereiden met een van de Brugse kazen. Zijn keuze viel op de Oud Brugge Prestige, een kaas van vier jaar oud. Er werd een zandkoekje gemaakt met en zonder chocolade. Het resultaat werd al meerdere malen geproefd en goedgekeurd door alle proevers’, zegt Jean-Pierre Vanden Berghe, voorzitter van de Brugse kaasmarkt.

Lees meer in Het Nieuwsblad van vrijdag 5 juni

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus