Walmart zet de verwarming hoger

Walmart zet de verwarming hoger

Foto: REUTERS

Supermarktketen Walmart, de grootste werkgever van de Verenigde Staten, gaat de verwarming in de winkels hoger zetten. Dat is één van de maatregelen van het bedrijf om het de werknemers meer naar de zin te maken. De maatregel gaan volgende maand in. Tot nu werd de temperatuur vanop het hoofdkwartier geregeld.

Ook aan de dresscode zal worden gesleuteld. Vanaf juli zijn naast de bekende kaki broeken ook jeans toegestaan. Personeel dat zware arbeid verricht mag ook een t-shirt dragen in plaats van een hemd.

Ook de negen jaar geleden afgeschafte ‘Radio Walmart’ wordt weer ingevoerd. In plaats van de erg beperkte en steeds herhalende playlist, onder meer met nummers van Justin Bieber en Celine Dion, zal er meer variëteit te horen zijn op de huiszender. Radio Walmart wordt zelfs bemand door een levende DJ, die de muzieknummers kiest.

Het management heeft de vakbonden over de maatregelen ingelicht, kort voor de jaarlijkse algemene vergadering. Eerder werd al een loonsverhoging beloofd. Experts wijzen erop dat de arbeidsmarkt in de VS aantrekt en werkgevers dus meer moeite moeten doen om gemotiveerd personeel te vinden en te houden. Ook McDonalds kwam al met toegevingen naar het personeel.

Walmart telt 1,3 miljoen werknemers in de VS.

Corrigeer

NIEUWS