Voorzitter politievakbond blijft in cel, echtgenote weer opgepakt

Voorzitter politievakbond blijft in cel, echtgenote weer opgepakt

Foto: Photo News

De echtgenote van Gert Cockx, de voorzitter van politievakbond NSPV die momenteel in de cel zit op verdenking van fraude, is opnieuw opgepakt. Ze zou de voorwaarden van haar voorwaardelijke vrijlating hebben geschonden. De raadkamer verlengde gisteren de aanhouding van Gert Cockx. Die heeft intussen beroep aangetekend.

De voorzitter van politievakbond NSPV en zijn echtgenote waren begin deze week gearresteerd.

‘Het betreft een onderzoek wegens belangenvermenging, misbruik van vennootschapsgoederen, passieve private omkoping en fiscale fraude. De verdachten zouden gelden van de vakbond hebben afgewend voor privé-doeleinden’, zei Nele Poelmans, Substituut-procureur des Konings van de afdeling Mechelen.

Cock verscheen vanmorgen voor de raadkamer in Mechelen waar zijn aanhouding werd bevestigd. In het dossier moeten nog heel wat onderzoeksdaden worden gesteld. Cockx heeft vanmiddag wel beroep aangetekend tegen zijn verdere aanhouding.

Vandaag is ook zijn echtgenote weer opgepakt en opgesloten omdat ze voorwaarden van haar voorlopige vrijheid heeft geschonden. De vrouw zou contact hebben gezocht met haar man, terwijl dat net een van de voorwaarden was waar ze zich moest aan houden. Ze mocht ook geen contact hebben met de media. Zij verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Raad van Bestuur

’De Raad van bestuur kwam vanmorgen in spoed bij elkaar en heeft nationaal secretaris Jérôme Aoust aangesteld om de taken van de voorzitter voorlopig over te nemen. ‘Teneinde het taalevenwicht te bewaren is Alain Peeters door de raad van bestuur bij unanimiteit aangewezen in de functie van nationaal secretaris ad interim’, klinkt het in een mededeling.

De raad van bestuur heeft eveneens beslist zich burgerlijke partij te stellen in het raam van het gerechtelijk onderzoek ten laste van Gert Cockx en dat ten einde haar rechten te vrijwaren en op de hoogte te blijven van de evolutie van het onderzoek.

Corrigeer

NIEUWS