Meunier verlaat Rode Duivels: 2 maanden out met knieblessure

Meunier verlaat Rode Duivels: 2 maanden out met knieblessure

Foto: BELGA

Thomas Meunier verlaat de Rode Duivels. Hij is twee maanden out met een knieblessure. Meunier heeft een scheurtje opgelopen in een pees van de rechterknie. Hij mist de voorbereiding en Champions League-voorrondes met Club Brugge.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De rechtsachter van Club Brugge moest deze morgen het veld verlaten na pijn aan de knie. Meteen werd duidelijk dat de blessure van de Waal ernstig leek. Na een scan in het ziekenhuis blijft nu dat Meunier een kleine scheur opliep in de pees van de rechterknie. Hij keert terug naar huis voor verdere behandeling bij zijn ploeg Club Brugge. Hij is zeker zo'n twee maanden buiten strijd en mist de voorbereiding en Champions League-voorrondes met Club Brugge.

Pech

Zo lijkt pech Meunier te blijven achtervolgen. De verdediger van Club Brugge moest de vorige interlands tegen Cyprus en Israël ook al aan zich voorbij laten gaan met een buikspierblessure. Daarna kreeg hij nog even te maken met een blessure aan de bil. De knieblessure is zijn derde blessure in twee maanden. De 21-jarige Ardenees staat op het verlanglijstje van enkele Duitse clubs, maar zijn knieblessure lijkt geen goed nieuws met het oog op een eventuele zomertransfer. Het is niet bekend of Wilmots een vervanger oproept voor de dubbele confrontatie met Frankrijk en Wales.

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1