De hele gemeente ligt plat omdat zij ruzie maken

De hele gemeente ligt plat omdat zij ruzie maken

Jan De Nul (links) en Jan De Dier (rechts) Foto: rr

Denderleeuw -

De gemeentelijke kinderopvang in Denderleeuw bleef gisteren dicht omdat een overvolle beerput te veel geurhinder veroorzaakte. Het eigenlijke probleem: het gemeentebestuur kon niet tijdig een ruimingsfirma optrommelen omdat het geen cent mag uitgeven zonder goedkeuring van de gemeenteraad. Terwijl die gemeenteraad het bestuur vijandig gezind is. Denderleeuw is al maanden onbestuurbaar, de beerputhistorie is het zoveelste gênante hoofdstuk in de saga.

Ze beseffen dat hun geruzie kinderachtig overkomt, en ze weten dat ze er hun gemeente hopeloos belachelijk mee maken. ‘Maar het is de ander zijn schuld.’ Daarop komt de uitleg neer van burgemeester Jan De Dier en eerste schepen Jan De Nul, hoofdrolspelers in het vervolgverhaal van het onbestuurbare Denderleeuw.

Nieuwste hoofdstuk: een overvolle beerput bij kinderopvang De Puzzel. Lastig bij dertig graden, dubbel lastig als de kinderen door de geurhinder thuis moeten blijven. En gênant als de gemeente niet in staat blijkt om tijdig een ruimingsfirma te betalen die de stinkende klus kan klaren. De burgemeester moest gisteren artikel 157 van het gemeentedecreet van onder het stof halen, dat zegt dat het gemeentebestuur noodzakelijke maatregelen kan nemen als de veiligheid of de volksgezondheid in het gedrang komen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees