CAFERAPPORT. Bij Guske is het beste café van Bilzen

Bilzen - De teerling is geworpen, de stemmen zijn geteld. De lezers van Het Nieuwsblad hebben Bij Guske in Rosmeer uitgeroepen tot het beste café van Bilzen. Het Nieuwsblad stelt de laureaat graag aan je voor.
  • Naam café: Café bij Guske
  • Adres: Rosmeerstraat, 24 in Rosmeer
  • Sinds: 1994
  • Naam eigenaar/uitbater: Gustaaf Wijnants
  • Percentage stemmen: 30,2

Bent u blij met de titel?

'Uiteraard is het heel fijn om te worden verkozen tot het beste café. Zeker als je weet dat er in de regio veel goede stamkroegen zijn. Het behalen van deze titel, is een blijk van waardering van onze klanten. We zijn hen dan ook heel dankbaar voor de vele stemmen', vertellen Gustaaf Wijnants (53) en zijn echtgenote Gwenny Witters (41).

Heeft u een speciale actie gehouden om stemmen te ronselen?

'We hebben de actie bekend gemaakt op onze website, daarop kregen we meteen vele, vaak hele sympathieke reacties. De dames van de wielertoeristenclub ‘De fluitende sepappen’ zagen de affiche hangen in het café en lieten een papiertje achter op de toog. Ze beloofden zwart op wit op ons café te stemmen, als we dan wel de populaire ‘chocolade bollekes’ terug zouden serveren bij de koffie. Dat is bij deze dus beloofd.'

Waarom denkt u dat de mensen op uw café hebben gestemd?

'We zijn nog een echt volkscafé, dat wel mee is met de tijd en ook mee evolueert. Veel klanten komen speciaal naar hier, voor ons uitgebreid gamma aan speciale bieren. We verkiezen in de context van de heersende populaire biercultuur, ook steeds een ‘bier van de maand’. Een smakenpalet dat enorm geapprecieerd wordt door de bierliefhebbers. De grootste troef van ons café is uiteraard de gezelligheid die je hier aantreft, zowel in het café als op het ruime verwarmde terras. De meeste mensen komen hier om tussen pot en pint een beetje bij te praten, een spelletje pool te spelen of op de drie reuzenschermen naar de belangrijkste voetbalmatchen te kijken.'

Hoe lang baat u dit café al uit?

'We staan al 21 jaar in de zaak, sinds 1994. We merken dat steeds meer mensen weer verlangen naar echte sociale contacten. Gezellig samen bij een glas, discussiëren over het leven. Het café als aangename ontmoetingsplaats, die het beetje bij beetje duidelijk wint van de sociale media. Dat is een positieve evolutie, die we zeker toejuichen', besluit ‘Guske’. (JoGe)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio