Drie kwart van 500 rijkste Belgen woont in Vlaanderen

© ss

© isopix

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Welke Belgische families zijn het rijkst? Vanaf vandaag kan het vrij eenvoudig opgezocht worden. Op de zopas gelanceerde website derijkstebelgen.be staat de top 500 van de grootste vermogens van ons land. Daaruit blijkt dat drie kwart van de 500 rijkste Belgen in Vlaanderen woont.

lbo

De ranglijst werd opgesteld door journalist Ludwig Verduyn, die zich al jaren verdiept in de rijkste mensen van ons land. De berekeningen van de vermogens gebeuren op basis van beurskoersen en van publiekelijk bekende informatie, zoals balansen van bedrijven en historische cijfers.

De website is echter meer dan enkel een lijst van de grootste vermogens. Derijkstebelgen.be zal ook nieuws verzamelen over die rijkste Belgen. En als dat nieuws aanleiding geeft tot een verschuiving in de rangschikking, zal ook dat meteen aangepast worden op de website.

Drie kwart van rijkste Belgen woont in Vlaanderen

De website van Verduyn zal daarnaast ook nieuws brengen over gerelateerde onderwerpen, zoals over het fortuin van de Rode Duivels of de verdeling van de vermogens in ons land. Zo leert de lijst ons dat drie kwart van de 500 rijkste Belgen in Vlaanderen woont. De rest zit voor gelijke delen verdeeld over Brussel en Wallonië. Procentueel gezien bevindt een kwart van de 500 rijkste Belgen zich in West-Vlaanderen (26 procent). Volgens Verduyn heeft dat vooral te maken met het feit dat heel wat vermogende mensen zich in Knokke laten domiciliëren.

De provincie Antwerpen volgt met 21 procent, en Oost-Vlaanderen met 16 procent. Brussel (13 procent), Vlaams-Brabant (8 procent), Luik (4 procent), Henegouwen (4 procent), Limburg (3 procent) en Waals-Brabant (3 procent) volgen daarna nog. Met telkens één procent van de lijst van 500 rijkste Belgen staan Luxemburg en Namen onderaan de lijst.

De top drie van rijkste Belgische families wordt ingenomen door de AB Inbev families op nummer één, Albert Frère op nummer twee en de familie Emsens op nummer drie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie