Eerste Suske en Wiske voor recordbedrag geveild

Eerste Suske en Wiske voor recordbedrag geveild

Het eerste stripalbum van Suske en Wiske, ‘De avonturen van Rikki en Wiske’ uit 1946, is zondagavond voor een recordbedrag onder de hamer gegaan bij Catawiki. Dat zegt de online veilingsite maandag.

De koper van het album betaalde 4.000 euro, het oude record stond op 3.500 euro. Het album maakte deel uit van een grote veiling rond het werk van tekenaar Willy Vandersteen op Catawiki. Destijds werden amper 7.000 exemplaren gedrukt, waardoor het album moeilijk te vinden is in goede staat. Het album kostte toen 36 Belgische frank, omgerekend nog geen euro.

In ‘De avonturen van Rikki en Wiske’ speelde Suske nog niet de hoofdrol naast Wiske. Hij deed pas zijn intrede in het volgende album. ‘De reden hiervoor was dat Rikki bij nader inzien te veel leek op Kuifje. Naast Wiske spelen ook tante Sidonia en pop Schannulleke in het eerste album al mee’, klinkt het in een persbericht.

‘De avonturen van Rikki en Wiske’ gaat over een revolutionaire tank, die werkt op afgeroomde melk, en snel een einde aan oorlogen kan maken. Maar de plannen voor de tank worden gestolen. Rikki en Wiske gaan er achteraan.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees