CLUBNIEUWS. Santini bijna van Genk, Anderlecht grijpt naast verdediger

CLUBNIEUWS. Santini bijna van Genk, Anderlecht grijpt naast verdediger

Foto: Belga

Ivan Santini van KV Kortrijk is een gegeerde spits in België. Standard biedt momenteel het meest voor Ivan Santini (1,6 miljoen euro), maar de 26-jarige Kroatische spits geeft zelf de voorkeur aan Racing Genk. Alleen tast de Limburgse club op dit moment nog net niet diep genoeg in de buidel voor de aanvaller van KV Kortrijk.

GENK / KORTRIJK Ivan Santini, die vorig jaar 12 keer scoorde, ligt immers maar één jaar meer onder contract, maar de Kerels plakten toch een prijs op zijn hoofd waar ze niet willen van afwijken. Vraag en aanbod van Kortrijk en Genk liggen evenwel niet meer zover uit elkaar, waardoor mag worden aangenomen dat een deal niet zo veraf is.
Het lijkt er overigens op dat Genk-coach Peter Maes enfant terrible Tornike Okriashvili nog een tweede kans wil geven. (jug, mg)

Bensebaini naar Montpellier

ANDERLECHT grijpt naast Lierse-verdediger Rami Bensebaini. Hij wordt door zijn club Paradou voor één seizoen verhuurd aan Montpellier.(jug, gegy)

MOESKROEN  Cercle-verdediger Noë Dussenne (23) tekende voor twee seizoenen met optie bij Moeskroen, dat ook een bod uitbracht bij Zulte Waregem om Bruno Godeau te huren. ­Peyre tekent allicht voor twee seizoenen bij. Mogelijk volgen ook Michel, Mbemba, Dumesnil en De Vlamynck.(jcs, jug, kv)

CERCLE BRUGGE Spits Kabananga gaat naar het Kazachse Astana voor zo’n 200.000 euro. Buyl, in beeld bij Charleroi, Kortrijk en Reading, wil net als Werner weg. Smolders, Cornelis, Buysse en Wils zoeken nog een club. (kv, jug)

WAASLAND-BEVEREN heeft een principeakkoord met Club Brugge-spits Zinho Gano en deed een bod.(jug)

LOKEREN De Israëlische spits Muhamad Ghadir (Maccabi Haifa) zakt eerstdaags af om te onderhandelen. (jug) 

AA GENT De fandag vindt plaats op 11 juli. (ssg)
 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.