Carretero en Ignatenko voorlopig geschorst

Carretero en Ignatenko voorlopig geschorst

Petr Ignatenko startte in mei nog in de Ronde van België. Foto: BELGA

De Panamese renner Ramón Carretero (Southeast) en de Rus Petr Ignatenko (Rusvelo) hebben positief getest bij een controle buiten competitie. De twee zijn voorlopig geschorst door de UCI.

De positieve plas van Carretero dateert al van 22 april en vertoonde sporen van EPO. Dat meldt de Spaanse wielersite Biciciclismo. De 24-jarige renner reed eerder nog voor teams zoals Vini Fantini en Neri Sottoli. Dit jaar kwam hij uit voor Southeast, waar hij ploegmaat is van onder andere Alessandro Petacchi.

De Rus Ignatenko leverde op 8 april al een positieve plas af. Bij hem werd er een menselijk groeihormoon aangetroffen. Ignatenko startte eind mei nog in de Ronde van België. Van 2011 tot 2014 reed hij voor Katusha.

Eerste opgever

Opmerkelijk is dat Carretero op 9 mei nog van start ging in de Giro d’Italia. In de tweede rit moest hij als eerste renner opgeven met koorts. De positieve test van Carretero doet denken aan drie eerdere, gelijkaardige gevallen van Mauro Santambrogio, Danilo Di Luca, die levenslang geschorst werd en Matteo Rabottini.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.