ZEB stort 5.000 euro aan vzw Benetiet

© BELGA

Kledingketen ZEB, die deze week nogal wat kritiek kreeg op de wedstrijd waarmee een waardebon te winnen is voor plastische chirurgie, schenkt 5.000 euro aan Benetiet. Die vzw steunt vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel wensen maar niet op een terugbetaling kunnen rekenen.

tg

‘De blogpost van Yamina Krossa, oprichtster van Benetiet, heeft veel indruk gemaakt’, zegt CEO Luc Van Mol van ZEB. ‘Het werd heel stil op kantoor bij het lezen dat vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel wensen, niet op een terugbetaling kunnen rekenen van het ziekenfonds en dat velen onder hen het zich om financiële redenen moeten ontzeggen. Daarom schenken we 5.000 euro, het bedrag dat bij de wedstrijd te winnen is, graag aan de vzw’, zegt Van Mol.

‘Vrouwen die een borstreconstructie met eigen weefsel wensen, betalen 2.600 euro voor één borst.

Toch betaalt het riziv de kosten niet terug, omdat het zo’n ingreep met eigen weefsel als esthetisch beschouwt. Maar er is hoop. Ik was vandaag op een studiedag. De minister was niet zelf aanwezig, maar stuurde een ambtenaar van het RIZIV. Eindelijk is men zich bewust van het probleem en wordt momenteel onderzocht hoe het in de toekomst anders kan. Ik hoop maar een ding, dat we onze vzw zo snel mogelijk kunnen opdoeken. Dat het niet meer nodig is om fondsen in te zamelen omdat de reconstructies worden terugbetaald door de ziekenfondsen’, zegt Yamina die uiteraard blij is met het geld van ZEB en zegt dat het goed zal besteed worden.

Yamina weet waarover ze praat. Nog niet zo lang geleden zamelde ze zelf bij vrienden en familie geld in voor haar eigen borstreconstructie. Met Benetiet.be blijf ze hetzelfde doen voor andere vrouwen die met hetzelfde onrecht worden geconfronteerd.

‘Veel meer dan een plattere buik, vollere lippen of 70% korting op een hippe blazer is uw prijzengeld is dus meer dan welkom op BE05 9731 2505 6575’, schreef ze op haar blog

ZEB-woordvoerder Erika Mees laat weten dat het geld onderweg is.

Het is voorlopig nog niet duidelijk of het parket ZEB wel of niet zal vervolgen voor de wedstrijd waarmee het een cadeaucheque voor plastische chirurgie verloot onder haar klanten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie