Antwerpse sms-wandelstrook opgemerkt in het buitenland

© MLAB

© JVDP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie begin deze week in de straten aan de Wilde Zee in Antwerpen ging winkelen, zag een opvallende gemarkeerde strook. Het opschrift ‘text walking line’ gaf aan dat voorbijgangers daar ongestoord konden sms’en en wandelen tegelijk. De reclamestunt wordt nu ook opgemerkt door populaire buitenlandse media.

jva

‘Na Chonqing in China en Washington DC in de VS, heeft Antwerpen in België nu zijn eigen ‘text walking lanes’, meldt Bored Panda. Het artikel werd er al meer dan 13.000 keer aangeklikt. ‘Als je denkt dat je alleen met een chirurgische ingreep van je smartphone kan worden losgemaakt, verhuis dan naar Antwerpen’, raadt The Mirror aan.

De wandelstrook moest de aandacht vestigen op een nieuwe winkel in de Stadsfeestzaal waar je smartphones kan laten herstellen. Volgens de uitbaters van de winkel laten mensen die hun smartphone gebruiken terwijl ze wandelen hun toestel vaak vallen met gebroken schermen, kapotte toetsen en hoesjes met barsten tot gevolg.

De commerciële stunt viel trouwens niet in goede aarde bij de stad Antwerpen. De winkel had geen vergunning aangevraagd en de dienst Stadsreiniging was dinsdag vier uur bezig met het verwijderen van de stroken. Een ditmaal officiële aanvraag voor nieuwe stroken op de Meir werd geweigerd. De winkeleigenaars mogen zich nu trouwens aan een GAS-boete verwachten.

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie