CLUBNIEUWS. Santini heeft beslist, OHL heeft duo op het oog

CLUBNIEUWS. Santini heeft beslist, OHL heeft duo op het oog

Foto: Photo News

Trekt Santini naar Genk, Standard of Oostende? Voetbalt Remacle volgend seizoen weer voor OHL? En welke ploeg kiest Zinho Gano? Een overzicht van het belangrijkste clubnieuws uit de Jupiler Pro League

Hij weet wat hij kan verdienen, hij kent de sportieve plannen van trainer Peter Maes en informeerde zelf ook uitgebreid naar de Limburgse club. Dat alles maakt dat Ivan Santini nu al met zijn hoofd bij RC Genk zit. Eigenlijk is er op dit moment alleen nog wat discussie over zijn contracttermijn straks in de Cristal Arena, maar het persoonlijke akkoord is zo goed als rond.

De Kroatische spits voelt zich dan ook helemaal klaar voor een stap hogerop. Vorig seizoen pakte hij bij Kortrijk weer uit met 15 goals en 4 assists en Genk geeft hem nu het beste gevoel. Standard kwam gisteren nochtans ook opnieuw aandringen, maar het ziet er momenteel niet naar uit dat de Rouches de goalgetter zullen overtuigen. Ondanks een bod van 1,6 miljoen euro weigert de Balkanboy het Luikse voorstel.

Santini is dus op weg naar Genk. Racing onderhandelde al met Kortrijk en beide partijen groeien stelselmatig naar elkaar toe. Als het Genkse bestuur volgende week bereid is om iets meer te bieden dan 1,5 miljoen euro, dan kan de aanvaller nog voor de start van de trainingen van hen zijn.

Bod RSCA op Obradovic nog te laag

Anderlecht deed donderdag een bod op Ivan Obradovic, maar KV Mechelen vindt het voorlopig nog te laag. Toch is de algemene verwachting dat het goed komt. Volgende week – wanneer KVM-voorzitter Johan Timmermans terug in België is – worden de gesprekken over de 26-jarige linksachter hernomen. Voor alle duidelijkheid: er zullen geen spelers als pasmunt in de deal betrokken worden. Het is nog een pure financiële kwestie. De vraagprijs van KV Mechelen bedraagt minstens twee miljoen euro. 

De fandag van Anderlecht gaat door op vrijdag 31 juli. (gegy, jug)

Kawashima in beeld bij PAOK

Bij het Griekse PAOK vertrekt de Kameroense keeper Itandje. Als opvolger nemen de Grieken Eiji Kawashima – einde contract bij Standard – in het vizier. (jug)

OHL denkt aan Remacle en Regales

Promovendus OH Leuven had een eerste gesprek met de manager van Jordan Remacle (28), de flankspeler van Lokeren die eerder al voor Leuven speelde. De nieuwbakken eersteklasser lonkt ook naar Romero Regales, een spits uit Curaçao, die vorig seizoen 20 keer scoorde voor Lommel. (alve, jug)

 Gano kiest tussen Beveren en Westerlo

Zinho Gano, de 21-jarige spits van Club Brugge, heeft een persoonlijk akkoord voor drie jaar met Waasland-Beveren en ook op clubniveau is er bijna een akkoord. Maar Westerlo bereikte nu ook een deal met blauw-zwart en biedt de aanvaller ook 3 jaar contract. Gano hakt snel de knoop door. Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Moeskroen.  (jug)

Training Gent

AA Gent organiseert volmaandag de eerste training (9.30u) op het oefencomplex aan de Warmoezeniersweg. De nieuwe kampioen nodigt meteen ook de supporters uit voor een ontmoeting met de Buffalo’s na de training rond (11.30u). In de voorbereiding plant de club nog een oefenwedstrijd tegen het Russische Samara van Franky Vercauteren (4 juli) in Hasselt.

De club zoekt nog een oplossing voor Rodgers Kola. Die werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Israëlische Hapoel Ironi Kiryat Shmona. (ssg)

Maxime Biset (KV Mechelen) staat dicht bij een overgang naar tweedeklasser Antwerp. Ook Ruytinx (Oostende) heeft oren naar het voorstel van Antwerp. (gegy, jug)

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.