Oud-wielrenner en vrouw komen om na klap

Wingene -

In de Peerstalstraat in Wingene is vanmorgen vroeg een ouder koppel overleden bij een ongeval met hun wagen.

Het ongeval gebeurde even voor vier uur, bevestigt luitenant dienstchef Marnix Deroo van de brandweer van Wingene. Op de landelijke weg, tussen twee bochten, ging de auto plots van de rijbaan af en belandde in een gracht. Het voertuig kwam daarbij met een harde klap tegen een betonnen duiker terecht.

De brandweer kwam ter plaatse om de inzittenden uit het voertuig te bevrijden, maar voor de slachtoffers kon geen hulp meer baten. ‘De twee inzittenden waren bij onze aankomst al overleden’, aldus Deroo. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse om vaststellingen te doen. De slachtoffers zijn ex-beroepsrenner Wilfried David (69) en zijn echtgenote Sonja (66), bevestigt burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) van Wingene.

Wilfried David was beroepsrenner van 1968 tot 1976. In zijn eerste profjaar won hij de Ronde van België. De man reed tijdens zijn carrière vooral als knecht van Walter Godefroot, maar hij wist ook zelf enkele mooie zeges te behalen. Hij won onder meer een etappe in de Ronde van Frankrijk (1973) en een rit in de Vuelta (1971), waar hij dat jaar tweede werd in de eindstand, op 59 seconden van teamgenoot Ferdinand Bracke en voor de Spanjaard Luis Ocana. Daarnaast won hij nog een rit in de Dauphiné Libéré, Parijs-Nice, de Ronde van Romandië, de Ronde van de Middellandse Zee en de Ronde van Zwitserland.

David baatte samen met zijn partner tot 2011 de horecazaak Munckhove aan de Kortrijksestraat in Ruddervoorde uit. In december van dat jaar legde een zware brand het pand volledig in de as. De hulpdiensten konden niet voorkomen dat ook de woning van de uitbaters in rook opging.

Toen de brand uitbrak, waren ze niet thuis omdat ze de verjaardag van Sonja vierden, getuigde de ex-wielrenner een dag later in Het Nieuwsblad. ‘De naam van het restaurant herinner ik mij zelfs niet meer. In elk geval, ik werd weggeroepen van tafel en ik ben onmiddellijk naar Ruddervoorde gereden’, aldus David. ‘Daar merkte ik dat ik alles kwijt was. Al mijn foto’s uit mijn tijd als beroepsrenner zijn verloren.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees