Gezocht: glasbolkunstenaar voor hoofdstad

Gezocht: glasbolkunstenaar voor hoofdstad

Er zit al wat verf op de bollen, maar kunst is het nog niet Foto: ycs

Brussel -

Van onze min een plus maken. Dat is de slogan van de nieuwe wedstrijd die de glasbollen voor de Brusselse Berg van Barmhartigheid moet omvormen tot kunst.

De kunstenaar die het mooiste ontwerp of idee indient, krijgt vierduizend euro om het uit te voeren.

‘Streetart is een volwaardige kunstvorm, en wie goed werk levert, mag daar iets voor krijgen,’ zegt Brussels schepen voor Cultuur en Openbare Netheid Karine Lalieux (PS).

Zwerfvuil

‘De glasbollen verfraaien is de opzet van de wedstrijd. Maar we hopen ook dat de mooiere glasbollen er ook voor zullen zorgen dat ze properder blijven. Een glasbol trekt namelijk zwerfvuil aan. Ik ben ervan overtuigd dat de wijk deze plek zal respecteren als ze het project steunt.’

Hoewel de wedstrijd zich enkel toespitst op de glasbollen voor de Berg van Barmhartigheid kan het project later op andere plekken in Brussel verdergezet worden.

Wie zich geroepen voelt, heeft nog tot 30 juni om een voorstel in te dienen bij de Berg van Barmhartigheid, de initiatiefnemer van het project. Belangrijk is dat er een link is tussen het kunstwerk, de Berg van Barmhartigheid en de wijk de Marollen.

De Berg van Barmhartigheid werkt voor het project samen met Brussel-Stad, het Brussels Gewest en de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees