Kevin Hulsmans hangt fiets aan de haak

Kevin Hulsmans hangt fiets aan de haak

Kevin Hulsmans Foto: Belga

Kevin Hulsmans hangt zijn fiets aan de haak. De 37-jarige Limburger zal zijn laatste wedstrijd rijden op 29 juli in ‘zijn’ Lommel. Hulsmans was vooral meesterknecht van onder meer Boonen en Bettini.

Vrijdag 29 mei. Kevin Hulsmans dendert in het peloton van de Ba­loise Belgium Tour richting Berendries. ‘Onder aan de voet was ik nog voor de volle honderd procent prof. Boven op top kwam ik als een nieuweling boven en wist ik: het is over’, bekent Kevin. Na enkele weken van trainen en tobben, staat het besluit van de 37-jarige Lommelaar vast. Op woensdag 29 juli, na de Profronde van Lommel, knijpt de voormalige meesterknecht definitief de remmen dicht.

‘Tien jaar geleden won ik in Lommel de eerste editie van de Profronde. Deze zomer rij ik er mijn allerlaatste wedstrijd. Daarmee is de cirkel mooi rond.’

Hulsmans stapt vanaf volgend seizoen mee in de ploegleiderswagen: ‘Vijftig procent van mijn tijd zal ik me met de wegkern van Crelan-Vastgoedservice bezighouden, de andere vijftig hou ik me bezig met immobiliën.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.