Peter Sagan: ‘Wie zegt dat ik slecht was, snapt de koers niet’

Peter Sagan: ‘Wie zegt dat ik slecht was, snapt de koers niet’

Foto: Photo News

Na een succesvolle passage in de Ronde van Californië is Peter Sagan in Zwitserland met brio begonnen aan zijn verdere voorbereiding op de Tour de France. De Slovaak spurtte gisteren in Olivone het snelst van een uitgedund peloton en antwoordde hiermee met verve op de vaak scherpe kritiek van de buitenwacht.

Wielrennen op Sportwereld.be

Volg de derde rit in de Ronde van Zwitserland hier LIVE vanaf 13u10!

Hij blijft een fenomeen, Peter Sagan. De korte coupe van weleer is ingeruild voor een weelderige haardos, zijn lichaamstaal tijdens een interview blijft die van een ongeïnteresseerde scholier, al zijn de antwoorden zelden dom en altijd beredeneerd.

Is dit een herboren Sagan na een minder voorjaar?

‘Ik weet niet wat je bedoelt met een minder voorjaar. Akkoord, ik won niet vaak. Soms door mijn eigen schuld, soms omdat wielrennen een sport is waarin je niet altijd wint. Een peloton bestaat uit tweehonderd en niet uit twee renners die willen winnen. Dat maakt winnen moeilijk. Soms loopt het goed, soms loopt het minder goed. Maar wie zegt dat ik slecht was, snapt de koers niet.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.