Standard laat Ezekiel niet zomaar naar Anderlecht gaan

Standard laat Ezekiel niet zomaar naar Anderlecht gaan

Foto: Belga

Vertegenwoordigers van het Qatarese Al Arabi zijn in België gespot om te onderhandelen over de toekomst van Imoh Ezekiel (21). De Nigeriaanse spits geniet verregaande interesse van Anderlecht, maar ook Standard hoopt de goalgetter nog een extra jaar te kunnen huren van Al Arabi.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Ezekiel maakte vorig seizoen zes goals en gaf twee assists in vijftien duels voor de Luikenaars en de Rouches zien hem liever niet naar de paars-witte aartsvijand vertrekken. Ze voerden al enkele verkennende gesprekken over de aanvaller, maar ondertussen is er wel een officieel bod van Anderlecht op Ezekiel.

De spits zelf wil alleszins ­opnieuw uitgeleend worden in Europa. Omdat hij de Belgische competitie ondertussen kent, wil hij hier graag blijven. Maar ook de belangstelling van enkele Italiaanse subtoppers laat de Afrikaan niet onverschillig. Hij hoopt snel duidelijkheid te hebben.

Daarnaast zoekt Al Arabi ook een oplossing voor Paul-José Mpoku. Die kende vorig jaar enkele goeie maanden bij het Italiaanse Cagliari, ondanks de degradatie. Op dit moment is er interesse van Italiaanse ­topclubs (AS Roma wordt ­genoemd) en zelf spreekt hij over het Franse ­Nice.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.