Zoon volgt Rupert Murdoch op bij 21st Century Fox

Zoon volgt Rupert Murdoch op bij 21st Century Fox

De 42-jarige James Murdoch (rechts) krijgt op 1 juli de teugels in handen bij 21st Century Fox, nu zijn vader Rupert Murdoch de controle over het bedrijf onder de familie zal verdelen Foto: AFP

De 42-jarige James Murdoch krijgt op 1 juli de teugels in handen bij 21st Century Fox, nu zijn vader Rupert Murdoch de controle over het bedrijf onder de familie zal verdelen. Dat maakte het mediaconcern dinsdag bekend.

De raad van bestuur van 21st Century Fox heeft al ingestemd met de wijzigingen aan de top van het bedrijf.

Plaatsvervangend voorzitter Chase Carey neemt de plek van uitvoerend vicevoorzitter voor zijn rekening. Rupert Murdoch zelf blijft overigens wel actief, als uitvoerend bestuurslid. Ook James’ broer Lachlan Murdoch (43) bekleedt die rol.

‘Het is altijd een prioriteit geweest om de stabiliteit te garanderen. Een vaste directie en deze benoemingen garanderen die doelstelling’, zegt de 84-jarige mediamagnaat in een persbericht. De media-industrie is in volle verandering en volgens vader Rupert beschikken zijn zoons over de kwaliteiten om daaraan het hoofd te bieden.

Het concern 21st Century Fox controleert onder meer de televisiestations Fox Networks en National Geographic Channels, en filmproducenten 20th Century Fox en Blue Sky Studios.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees