Mode

Comeback

Dr. Martens opent eerste winkel in Antwerpen

Dr. Martens opent eerste winkel in Antwerpen

Na de skinheads, punkers en grungers, hebben de iconische Dr. Martens een nieuwe doelgroep gevonden: tienermeisjes. Op 25 juni opent Dr. Martens daarom een eigen boetiek in de Antwerpse Kammenstraat.

De shop zal ingericht zijn zoals de andere ‘concept stores’ van Dr. Martens wereldwijd: met authentieke houten vloeren, bakstenen muren en gefilterd licht. Schoenen passen kan in een Chesterfield in een klassieke Dr. Martenskleur: ‘oxblood’ of dieprood. Er zal een ‘Made in England’-zone zijn, waar de nog echt handgemaakte exemplaren vanaf 250 euro te koop zijn. De klassieke Dr. Martens (intussen made in China) kost zo’n 150 euro.

Dr. Martens is in feite Duits, ontwikkeld door een arts in 1945. Maar de Britse laars zoals wij die nog kennen ontstond in 1960. Dr. Martens werd door de jaren populair bij verscheidene subculturen zoals punkers en new wavers, maar zijn hoogtepunt kende het merk met de grunge in de jaren 90.

Nu zijn het vooral tienermeisjes die de Dr. Martens willen. Bekende sterren zoals Rihanna, Beyoncé en Miley Cyrus zorgen mee voor een revival.

De Dr. Martensboetiek opent in de Kammenstraat 41, in het pand waar tot voor kort nog Talking French zat.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees