Arthur Goethals nieuwe voorzitter Pro Basketball League

Arthur Goethals nieuwe voorzitter Pro Basketball League

Foto: Rudy DECLERCK

Arthur Goethals is woensdag verkozen tot voorzitter van de Pro Basketball League, de Belgische profliga basketbal. Hij werd door de algemene vergadering van de vereniging van Belgische profclubs uit eerste nationale unaniem verkozen voor een termijn van vijf jaar.

Half mei was bekend gerakt dat Patrick Wijns geen vervolg zou breien als voorzitter van de Pro Basketball League. Goethals, de voorzitter van landskampioen BC Oostende en tot woensdag ondervoorzitter van de liga, was de enige kandidaat om Wijns op te volgen.

‘Mijn oprechte dank aan alle clubs voor het gestelde vertrouwen’, aldus Goethals. ‘Het is mijn intentie om samen met de clubs een aantrekkelijke competitie uit te bouwen. Een competitie die kwaliteit uitstraalt voor iedereen: fans, media, sponsors en in het bijzonder voor de meer dan 100.000 leden, jeugd en spelers, van de basketbalfederaties. Dit alles binnen het kader van een efficiënte en productieve liga-organisatie ten dienste van alle clubs. Ik hou eraan mijn voorganger Patrick Wijns te danken voor het geleverde werk. Een periode gekenmerkt door een verbeterde integratie van de Belgische jeugdspelers alsook een uitbreiding van het aantal teams binnen de liga.’

De nieuwe voorzitter wil in september een langetermijnplan neerleggen in samenspraak met alle ploegen. Een plan gericht op de competitie, de fans, de media, de jeugd en de liga zelf en dit binnen het kader van de uitdagingen van een veranderende omgeving op nationaal en internationaal vlak.

De voltallige algemene vergadering heeft eveneens zijn steun uitgesproken voor VOO Wolves Verviers-Pepinster en hoopt dat de club de nodige oplossingen vindt om voor de licentiecommissie in beroep een verlengd verblijf in de Scooore League af te dwingen. Maandag had de Licentiecommissie van de Scooore League de club een licentie voor volgend seizoen geweigerd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.