Santini voor vier jaar naar Standard: 'Verschil is dat deze club voor de titel speelt'

Standard heeft de komst van aanvaller Ivan Santini afgerond. De Kroatische spits tekende donderdag een contract voor vier jaar bij de Rouches.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Santini komt over van KV Kortrijk. De 26-jarige Kroaat was er twee jaar aan de slag en speelde er zich met een dertigtal competitiedoelpunten in de kijker bij de Belgische topclubs. De aanvaller leek op weg naar Racing Genk en bereikte ook een persoonlijk akkoord met de Limburgers, maar Standard wist de grote Kroaat (1,90m) toch te verleiden. De Rouches boden meer (2 miljoen euro) en gaven hem een beter contract voor vier seizoenen.

'Ivan beschikt over het profiel dat we zochten en hij was echt een van onze prioriteiten', zegt Axel Lawarée, sportief raadgever van Standard. 'Hij is sterk, technisch en een afwerker: zijn statistieken spreken voor zich. Na twee heel mooie jaren bij Kortrijk is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. We hopen dat hij zijn grote kwaliteiten ook in ons shirt bewijst.'

'Ik ben heel blij hier te zijn. Toen ik voor het eerst hoorde dat Standard interesse in me had, hoopte ik meteen dat de clubs er zouden uitraken', zegt Santini in een eerste reactie op de clubwebsite. 'Natuurlijk is er hier meer druk. Meer als dat je zorgen baart, dan moet je geen voetbal spelen. Het grootste verschil is dat Standard voor de titel speelt en Kortrijk niet. Ik hoop me snel in de ploeg in te passen en via Standard door te stoten naar de nationale ploeg. Dat is mijn droom.'

Santini wordt om 16 uur officieel voorgesteld op de Académie Robert Louis-Dreyfus. Wellicht sluit Ivan Santini op de eerste training van ­Standard aan bij de Luikenaars. De Rouches willen onder de nieuwe coach Slavoljub Muslin in een 4-3-3-systeem gaan spelen en hun jongste aanwinst van 1m90 is de ideale targetman en afwerker. Vorig seizoen scoorde hij nog 15 keer bij Kortrijk en gaf hij vier ­assists. Zo komt een einde aan een lange transfersoap, waarin ook KV Oostende poogde om ­Santini aan te trekken. Ook de kustploeg bood 2 miljoen, maar de spits zei meteen neen omdat hij KVO geen stap hogerop vond.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.