Fransman Tronet verrast in Route du Sud

Fransman Tronet verrast in Route du Sud

Foto: Twitter

Steven Tronet (Auber 93) heeft donderdag de openingsetappe in de Route du Sud (Fra/2.1) op zijn naam geschreven. De 28-jarige Fransman haalde het na 204 km van Lourdes naar Auch van zijn landgenoot Romain Hardy (Cofidis) en de Deen Michael Svendgaard. Alberto Contador werd tiende.

De ontsnapping van de dag stond kwam in twee fasen tot stand. Cédric Pineau trok er op uit met Hector Saez. Na een tijdje kreeg het duo ook het gezelschap van Daniel Martinez, en Benat Txoperena. Veel voorsprong kregen de vluchters nooit in een etappe die gecontroleerd werd door Tinkoff-Saxo en Europcar.

In de laatste lokale ronde wachtte Martinez niet af en zette hij een solo op. Tevergeefs, want ook hij werd gegrepen. Daarna was de organisatie zoek in het peloton en slaagden vijf renners er in om weg te rijden. Christopher Juul Jensen, Quentin Jaurégui, Karel Hnik, Stéphane Rossetto en Miguel Angel Rubiano. Ook zij werden bijgehaald net voor de vod van de laatste kilometer. In het slot ging het nog stevig omhoog en vielen de pure sprinters te vroeg stil. Het was de 28-jarige Tronet die de snelste bleek en daarmee zijn tweede profzege pakte in zijn carrière.

Vrijdag brengt de tweede etappe de renners van Auch naar Saint-Gaudens over 141 km.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.